השבוע הייתי בשסן עם לילית.
לא ידעתי בדיוק למה לצפות. הבנתי שמדובר במתאבקת חזקה, התרשמתי שהיא מתנהלת נכון כאן בפורום כולל השת"פים עם אורחות מחו"ל, כתבו שהיא נראית מעולה ולכולם היו מלים טובות להגיד על המקום. אני יכול להוסיף שההתנהלות מולי היתה מאד עניינית ותכליתית.
אבל שום דבר לא הכין אותי להפתעה הנהדרת שהמתינה לי כשנכנסתי. עמדה מולי בחורה עם חיוך מקסים, צעירה יפהפיה, גבוהה וחטובה. מאלה שמסובבות לך את הראש בכל מקרה, גם כשעוברת לידך ברחוב.
לפני שהגעתי, שאלה אותי בווטסאפ אם מדובר בהיאבקות תחרותית ועניתי שאני לא יודע אם אני יכול להיחשב מתחרה. ביקשתי רק להקפיד ולשמור לא להשתולל ולהיפצע. למען האמת היה לי חשש נוסף. מנסיון בסשנים בארץ ובחו"ל כשהמתאבקת חזקה מדי, ההיאבקות היא חד צדדית עד שהופכת משעממת. את החשש הזה לא ביטאתי בפניה מראש.
משהו בחיוך המקסים של לילית מיד הרגיע אותי בשני ההיבטים האלה. היא התחילה בהבהרה שהיא מקפידה על בטיחות והבטיחה 'לשמור' עלי. אני ביקשתי ממנה לא לגמור כמו אותו אבטיח בוידאו ולהרגיע עם הלחיצות ברגלים. כאמצעי זהירות היא הציעה להתחיל על הברכים אבל התעקשתי להתחיל בעמידה. היא היתה הרבה יותר מיומנת וזריזה ממני ומצאתי את עצמי עף אל המזרן כשלילית ממש מחזיקה אותי כדי למנוע חבטה. איך שהגעתי למזרן היא התעניינה אם אני בסדר. זאת היתה ההיכרות הראשונית. אחר כך במהלך הסשן דאגה להזיז את שנינו למרכז המזרן במצבים בהם תכננה להעיף אותי, והשגיחה באופן כללי על הסביבה. היו פעמים ששחררה אותי לפני שנכנעתי כדי להימנע מפגיעות או שציינה שגם אם לא הייתי נכנע היא ידעה את הגבול.
משם המשכנו בהאבקות כשבכל פעם היא מוצאת דרך אחרת להכניע אותי. הרפרטואר מרשים. לפיתות שאי אפשר להיחלץ מהן, ריתוקים, תפיסות ידים או רגלים ומתיחות שלי. לפעמים עלתה עלי, לפעמים תפסה אותי מאחור, מהצד מתחתי, ולפעמים פשוט הוכיחה לי שמספיק להניח עלי יד ורגל חזקות ולנטרל אותי.
יכולתי להפעיל את כל הכח שלי, והיא היתה יותר חזקה, יכולתי לנסות ליזום והיא הרבה יותר מיומנת. היא כל הזמן מגוונת, כל הזמן מזמינה בחיוך מקסים לנסות ולהתעמת איתה. אני לא יודע אם יש הנאה גדולה יותר מלהיות שבוי בידי גוף נשי כל כך חזק ויפה, ובפוזות שונות. לפעמים כשמתמזל המזל, אתה שוכב חסר אונים מול הפנים היפים והעיניים הטובות המחייכות, אבל זה לא נמשך הרבה כי אתה נאלץ לבקש שחרור ליד או הרגל שלך שנמצאים במצוקה.
לילית מאד חזקה ומיומנת. הגובה שלי 1.82 מטר והמשקל 93 קילו. יכולתי להתאמץ בכל כוחי, ובכל מקרה היא שלטה לגמרי. היו פעמיים או שלוש בהן מצאתי פרצה (אולי היא נתנה לי) ויכולתי להתנפל עליה ולנסות לרתק אותה. באחת הפעמים היא התריעה בשקט, שאם אני אטפס עליה, טכנית זה עדיין לא נותן לי יתרון, ההיפך. והוכיחה תוך כמה שניות שבתנועה אחת היא תוחבת את הגוף שלי לפוזיציה שלא ניתן להיחלץ ממנה.
ביקשתי הורדות ידיים ולילית ניצחה אותי בצורה מובהקת ביד ימין. לפני שהחלפנו ידים היא אמרה שהיא פחות טובה ביד שמאל אבל אחרי רבע דקה של מאמץ של שנינו (התרשמתי מעצמי...) היה ברור שגם כאן היא מנצחת וכך היה.
יש לה ללילית קסם אישי נדיר והומור אמיתי. בסשן היאבקות ישנם לא מעט רגעים מצחיקים, שלא לדבר על הקונספט שמעורר גיחוך באופן טבעי, בכך שגבר מוכנע בידי אשה, ועוד צעירה כל כך (לעומתי). לילית מצד אחד לא נותנת לחלק מהרגעים האלה לחמוק, מגחכת בעדינות, שואלת אם אני יכול להשתחרר, או כשאני כבר מסמן כניעה על ידי תיפוף באצבעות או בכף היד (אם אני יכול להזיז בכלל), טופחת לי על התחת באותו קצב ומשהה את השחרור. מצד שני באף רגע לא הופכת את המצב למשפיל, לא משתמשת בשפה זולה ונמוכה. להיפך. גם כשאני נכנע שוב ושוב, היא מקרינה אמפתיה ובמקרה הקיצוני מקבל הרגשה כאילו זאת אחות גדולה שנותנת לך קצת להשתולל ויודעת להעמיד אותך במקום.
היו לנו בסשן גם הרמות, חלק מהן תוך כדי היאבקות כשרצתה להוכיח שליטה פיזית. גם לא היתה לה שום בעיה עם Cradle. הסתובבה אתי ורקדה בחדר, וקצת צחקה עלי. הרמת 'שק קמח' היתה כמובן קלה יותר. בסוף הסשן ניגשה אלי והניפה אותי בחיבוק קדמי.
פתחתי את הסיפור בכך שלא ידעתי למה לצפות, ואני יכול לסכם שבסופו של דבר ההפתעה שלי גדולה. ראשית - לא נפצעתי (חוץ משרירים שכאבו לי עוד יום והוכיחו לי שממש התאמצתי) והיא באמת שמרה על בריאותי. הסשן היה מהנה מול ספורטאית מעולה ומיומנת, והתבדה החשש השני שלי, שהסשן יהפוך לחד צדדי ומשעמם.
אחרי התנסות בחול ובארץ אני יכול לומר על לילית שהיא הדבר האמיתי. לילית היא בחורה יצירתית, נבונה מאד, יוצרת קשר אישי חם ונהדר סביב הסשן ותוך כדי. ילדה מתוקה, גבוהה, יפהפיה ומקסימה.
מה הרמה של לילית בbjj האם זה באנעי" ביטוי בסשן?